Brza čokoladna torta

nedjelja, travnja 25, 2021


     

torta s čokoladom i maskarpone sirom

Nešto brzo, jednostavno i čokoladno, u ovoj torti spoj kakaa, mascarpone sira i čokolade je savršen. Ako se odlučite za pripremu, ova jednostavna torta i za početnike je pun pogodak. Brzo jednostavno lako, može to od nas svatko...

 Sastojci: 


200 g brašna
100 g kristal šećera
40 g gorkog kakaa
1 prašak za pecivo
250 g mlakog mlijeka


 za nadjev: 

250 g mascarpone sira
250 g čokoladnog krem namaza po izboru

okrugli kalup sa štipaljkom 22 cm


 Video 




 Priprema: 

U prikladnu zdjelicu dodajte prosijano brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao, te promiješajte suhe sastojke.
Dodavajući mlako mlijeko, malo po malo, miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U kalup obložen pek papirom izlijte smjesu i ravnomjerno je rasporedite, te lagano protresite kalup.
Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 -12 minuta.
Pečeni biskvit izvadite iz kalupa, i ostavite ga da se potpuno ohladi.
U međuvremenu nastavite s pripremom nadjeva.
U zdjelicu istresite mascarpone i dodajte čokoladni krem namaz.
Dobro izmiješajte kako bi se mascarpone sir i čokoladni namaz sjedinili u jednoličnu smjesu.
Odvojite malo nadjeva i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
Izrežite biskvit na dva jednaka dijela.
Na donji dio biskvita ravnomjerno rasporedite nadjev i pokrijte drugom polovicom biskvita, te lagano pritisnite.
Tortu ukrasite po želji s odvojenim nadjevom.
Pripremljenu tortu ostavite oko 1 sat na sobnoj temperaturi, a potom je odložite u hladnjak do posluživanja.
U slast vam bilo....


Pogledajte slične postove...

0 komentar

Najnovije objave

KONTAKT ADRESE

Ako imate kakvih pitanja, a povezano
s našim radom, kontaktirajte nas na:
E-pošta: Pošalji poruku
FB: Kuham ja kuhaš ti