Polpetun s tunjevinom

nedjelja, travnja 25, 2021

 

predjelo polpetun s tunjevinom

Polpetun s tunjevinom je hladno predjelo kojeg uvjek možete poslužit uz riblji menu ili samog. Može se i na ovaj način uživati u ribljim gurmanlucima...




 Sastojci: 


400 g krumpira 
200 g tunjevine iz konzerve (ocijeđene)
2-3 žličice maslinovog ulja
30 g kapara
2-3 slana inćuna
5-6 crnih maslina bez koštice
30 g majoneze
2 tvrdo kuhana jaja
sol, papar po potrebi


 Video 



 Priprema: 


Ogulite, operite i isjecite krompir na četvrtine.U zdjelu s hladnom vodom dodajte krumpir i stavite ga kuhati na umjerenoj vatri. Koda voda provrije, dodajte sol i kuhajte krompir narednih 15-20 minuta. Ocijedite ga i još vrućeg propasirajte, a potom ga ostavite  da se potpuno ohladi. U prikladnu zdjelicu stavite ocijeđenu tunjevinu, inćune, kapare, sol i papar, te promiješajte i dodajte maslinovo ulje. Štapnim mikserom dobro izmiksajte sve sastojke, te ih dodajte ohlađenom krumpiru i sve dobro promješajte, da bi se svi sastojci sjedinili. Kalup u obliku ribe (ili bilo kakva druga prikladna zdjela kojom vi raspolažete) obložite prijanjajućom plastičnom folijom. Istresite smjesu i ravnomjerno je žlicom pritiskajte i rasporedite po svim udubinama kalupa. Napunjen kalup sa smjesom, pokrijte prijanjajućom folijom, te ga ostavite na par sati u hladnjak da se malo stisne i dobije oblik.
Na pijat/tanjur za posluživanje, pažljivo okrenite formirani polpetun. Ukrasite ga  tvrdo kuhanim jajima, maslinama i majonezom i poigrajte se maštom, vama na izbor. Poslužite hladno, i nek vam je u slast...





Pogledajte slične postove...

0 komentar

Najnovije objave

KONTAKT ADRESE

Ako imate kakvih pitanja, a povezano
s našim radom, kontaktirajte nas na:
E-pošta: Pošalji poruku
FB: Kuham ja kuhaš ti