Krem juha od tikvica
nedjelja, travnja 25, 2021
Krem juhe su juhe koje jednostavno obožavam. Bilo kakve, bilo s čime, za mene predstavljaju potpun i kompletan obrok i pored njih ne trebam ništa više. Uživam u njima u svakom godišnjem dobu i s bilo kojim povrćem. Zato ih i vama iskreno preporučujem.
Sastojci:
650 g tikvica
3 - 4 režnja češnjaka
40 ml maslinovog ulja
1 žličica kumina
sol, papar (po potrebi)
300 - 350 ml vode (ili po potrebi)
Video
Priprema:
Tikvice očistite, operite i narežite na kockice. Luk i češnjak ogulite, operite i sitno isjeckajte. U prikladnoj zdjeli zagrijte ulje na umjerenoj vatri, te dodajte luk, češnjak i kumino i pirjajte poklopljeno oko 8-10 minuta. Zatim dodajte narezane tikvice, posolite, poklopite i pirjajte na umjerenoj vatri miješajući povremeno, sljedećih 15 minuta dok dovoljno ne omekšaju.U među vremenu dok se pirjaju još jednom ih lagano poslite i popaprite. Pirjanim tikvicama dodajte vodu, a potom štapnim mikserom izmiksajte sve zajedno i kuhajte narednih 1-2 minuta miješajući. Gotovu juhu možete napraviti gušću ili rijeđu, ovisi o vama kako volite. Uz posluženu krem juhu možete servirati/ponuditi začinjene kockice od starog kruha.
0 komentar