Najbolji paša lokum, sultanova sarma
četvrtak, travnja 29, 2021
Sastojci:
140 g kristal šećera
60 g gorkog kakaa
40 g glatkog brašna
60 g maslaca
80 g kokosovog brašna
200 ml slatkog vrhnja za šlag
140 g kristal šećera
60 g gorkog kakaa
40 g glatkog brašna
60 g maslaca
80 g kokosovog brašna
200 ml slatkog vrhnja za šlag
pravokutnik kalup veličine 22×34 cm
Video:
Priprema:
priprema kreme:
U prikladnu zdjelu ulijte mlijeko i stavite ga grijati na srednju vatru. U mlako mlijeko pažljivo ulijte smjesu od kakaa, smanjite vatru, te miješajući neprestano i lagano kuhajte kremu 6-7 minuta. Ugasite vatru, te dodajte još vrućoj kremi maslac i dobro ga umiješajte.
Još vruću kremu izljevajte lagano, malo po malo, na kokosovo brašno, te je rasporedite pažljivo i ravnomjerno po cijeloj površini kalupa, pomogajući se kuhinjskom lopaticom. Ostavite kremu da se potpuno ohladi, a potom je odložite u hladnjak oko 30 minuta. Slatko vrhnje koje treba prethodno ohladiti u hladnjaku (2-3 sata) miksajte većom brzinom i utucite ga u čvrsti snijeg. Pažljivo i ravnomjerno rasporedite šlag na čokoladnu kremu, a zatim kuhinjskim nožem režite po širini kalupa na trake, širine 5 centimetara. Počevši od sredine kalupa, pažljivo motajte trake i pri tome se pomozite kuhinjskom lopaticom. Pripremljeni kolač odložite u hladnjak i poslužite ga dobro, dobro ohlađenog. Vjerujte na riječ ništa bolje i mekše i nek vam je u slast...
0 komentar