Najbolji paša lokum, sultanova sarma

četvrtak, travnja 29, 2021

 

paša lokum najbolji desert

Paša lokum ili sultanova sarma, je kolač koji se brzo priprema. Spoj kokosa, kakaa i šlaga su odlični u ovom mekom i finom kolaču, koji se topi u ustima. Odličan desert koji će zadovoljit većinu sladokusaca, a i one zahtjevnije. Pokušajte i uživajte!!!

 Sastojci: 


600 ml mlijeka (od toga upotrijebiti 150 ml za izmiješati sastojke za kremu)
140 g kristal šećera
60 g gorkog kakaa
40 g glatkog brašna
60 g maslaca
80 g kokosovog brašna
200 ml slatkog vrhnja za šlag

pravokutnik kalup veličine 22×34 cm


 Video: 



 Priprema: 


Prikladan kalup prekrijte pek papirom tako da papir prelazi stranice kalupa. Obilato pospite kokos brašno na papir i ravnomjerno ga raširite po cijeloj površini, te nastavite s pripremom kreme.

 priprema kreme: 


U prikladnu zdjelicu uspite kakao, brašno i šećer, te promiješajte dobro sve suhe sastojke. Suhim sastojcima dodavajte malo po malo mlijeka (150 ml), te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudvica.
U prikladnu zdjelu ulijte mlijeko i stavite ga grijati na srednju vatru. U mlako mlijeko pažljivo ulijte smjesu od kakaa, smanjite vatru, te miješajući neprestano i lagano kuhajte kremu 6-7 minuta. Ugasite vatru, te dodajte još vrućoj kremi maslac i dobro ga umiješajte.
Još vruću kremu izljevajte lagano, malo po malo, na kokosovo brašno, te je rasporedite pažljivo i ravnomjerno po cijeloj površini kalupa, pomogajući se kuhinjskom lopaticom. Ostavite kremu da se potpuno ohladi, a potom je odložite u hladnjak oko 30 minuta. Slatko vrhnje koje treba prethodno ohladiti u hladnjaku (2-3 sata) miksajte većom brzinom i utucite ga u čvrsti snijeg. Pažljivo i ravnomjerno rasporedite šlag na čokoladnu kremu, a zatim kuhinjskim nožem režite po širini kalupa na trake, širine 5 centimetara. Počevši od sredine kalupa, pažljivo motajte trake i pri tome se pomozite kuhinjskom lopaticom. Pripremljeni kolač odložite u hladnjak i poslužite ga dobro, dobro ohlađenog. Vjerujte na riječ ništa bolje i mekše i nek vam je u slast...


Pogledajte slične postove...

0 komentar

Najnovije objave

KONTAKT ADRESE

Ako imate kakvih pitanja, a povezano
s našim radom, kontaktirajte nas na:
E-pošta: Pošalji poruku
FB: Kuham ja kuhaš ti